O nas

Bozzo powstało z miłości do lodów jako efekt nieustających poszukiwań smaku idealnego. Filarem firmy jest para przyjaciół – Bartek i Adrian, którzy poznali się w Barcelonie. Bartek jest finansistą, który czuwa nad całością i ogarnia codzienny biznes. Adrian to kreator smaków, ice cream chef, który uczył się tworzenia lodów i deserów od najlepszych mistrzów w Hiszpanii. Nieoceniona Marta, miłośniczka kulinarnych podróży, pilnuje wszystkich spraw administracyjnych.

istria_4

Bozzo to nowoczesna lodziarnio-eklerownia z lodami naturalnymi i pysznym francuskimi eklerkami, które Was zaskoczą. Lody kręcimy na miejscu, ze starannie dobranych składników, nabiał mamy z Garwolina, owoce z bazarku obok lodziarni, a pistacje sami prażymy i mielimy na miejscu. Każdy smak tworzy dla Was, ice cream chef, który wiedzę i doświadczenie zdobywał od hiszpańskich mistrzów. Nasze francuskie eklerki to efekt poszukiwań smaku idealnego. Wszystkie eklerki są tworzone z myślą o tym aby jak najlepiej oddać smak produktów które się w nich znajdują.

 

Jesteśmy lokalem wegetariańskim certyfikowanym przez V label. W ofercie mamy również lody wegańskie i bez cukru.

 

Czekamy na Was przy Dzielnej. Zobaczcie jak kręcimy nasze lody. Spróbujcie lodów jakich jeszcze nie jedliście